Bài tập Tiếng Anh 9 thí điểm Unit 9

Tiếng Anh lớp 9 Unit 9 có đáp án

Bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 9: English in the world nâng cao do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong Tiếng Anh 9 mới đi kèm đáp án.

Xem thêm: Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 9 Unit 9CÓ ĐÁP ÁN

Mời các bạn tham gia nhóm Tiếng Anh THCS để nhận thêm những tài liệu hay: Nhóm Tiếng Anh THCS

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 9 Unit 9 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 9 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 9 và Ngữ Văn lớp 9. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Ôn tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 9

  • Tiếng Anh lớp 9 Unit 9 có đáp án
  • Đáp án bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 9

Bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 9: English in the world nâng cao

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. massive

B. immersion

C. imitate

D. variety

2. A. practiced

B. learned

C. asked

D. watched

3. A. school

B. scholarship

C. chemistry

D. children

Exercise 2: Choose the word which has a different stress pattern from the others

1. A. provide

B. bilingual

C. immersion

D. rusty

2. A. bilingual

B. dialect

C. dominance

D. official

3. A. punctual

B. flexible

C. openness

D. specific

Exercise 3: Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences

1. Trying to use a_________dictionary less and switching to a monolingual one can help you to stop translating in your head when you are speaking or listening.

A. biannual

B. bicentenary

C. bi-monthly

D.bilingual

2. If you___________in my position, what would you do?

A.are

B.will be

C.were

D.would be

3. Is the first of March the day__________the astronaut will come and give a speech at our school?

A.that

B.what

C.which

D.when

4. Are you someone who can read and write well in English but cannot speak __________?

A. fluency

B. a fluency

C. fluent

D. fluently

5. Reading is the best way to __________ your vocabulary in any language.

A. raise

B. put up

C. improve

D. increase

6. He is not exactly rich but he certainly earns enough to__________.

A.get through

B.get by

C.get on

D.get up

7. If I didnt have exams next week, I_________camping with you this weekend.

A.will go

B.will have gone

C.would have gone

D.would go

8. One way of increasing your speed of comprehension is to learn all your vocabulary without the use of your own____________.

A.first language

B.technical language

C.business language

D.official business

Exercise 4: Complete the sentences with the correct form of the verbs in brackets

1. Would you go to his party if he (invite)__________ you?

2. I (help)__________you translate this text into French if we had a dictionary.

3. We (email) __________her if we had her address.

4. If (have)__________the answer, I wouldnt need to ask.

Exercise 5: Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage

Language is (1) _________ people (2)_________with one another. It is a terrific tool. Language is spoken, but it is also (3)_________down. Sign language used by many people who are (4)_________is the communication with gestures. We do (5)_________our communication (6)_________speaking.

English is (7) _________international language in the world, but it is not the worlds most (8)_________spoken language. There are more than 1.2 billion people (9)_________Chinese.Arabic is second, and then Hindi, with English in the fourth place. (10)_________languages in the top ten are Spanish, Bengali, Portuguese, Russian, Japanese, and German.

1. A. how

B. why

C. what

D. when

2. A. communicate

B. instruct

C. introduce

D. mention

3. A. compiled

B. composed

C. written

D. made

4. A. blind

B. deaf

C. dead

D. alive

5. A. most

B. mostly

C. most of

D. mostly of

6. A. on

B. of

C. about

D. by

7. A. most

B. the most

C. the mostly

D. the more

8. A. widened

B. width

C. wide

D. widely

9. A. speak

B. speaks

C. speaking

D. are spoken

10. A. Another

B. One another

C. Other

D. Others

Exercise 6: Read the passage and answer the questions

English plays an important role in everyday life in India. In India with innumerable regional languages in different state, English serves as the common language in the country.Most office-goers know English, but many of them do not know other languages besides their mother-tongue or regional language. Thus, they communicate with each other in English for their everyday work.

The importance of English in education and students life cannot be denied. English remains a major medium of instruction in schools. There are large numbers of books that are written in English language. English is an important language for inter-state communications. Modem India has many large states. People of each state converse in their own language and often cannot speak or understand the regional language of other people. In such cases, English becomes the link between these people. So, we cannot deny the importance of English in modem India.

There are some advantages of regional languages over English, but in spite of that there is the need and importance of English in Indian life.

1. What is the role of English in everyday life in India?

___________________________________________________

2. Why is English chosen as the official language in India?

___________________________________________________

3. What do most office-goers use English for?

___________________________________________________

4. What is the role of English in education?

___________________________________________________

5. Why is English considered the link between people in India?

___________________________________________________

Exercise 7: Combine the following sentences using an appropriate relative pronoun

1. The man is a writer. We met him at the theatre yesterday

___________________________________________________

2. FIS is a school. Children from more than 50 countries are educated in this school

___________________________________________________

3. Alice doesnt watch films. Her best friend is an actor

___________________________________________________

-The end-

Đáp án bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 9

Exercise 1: Find the word which has a different sound in the underlined part

1. D

2. B

3. D

Exercise 2: Choose the word which has a different stress pattern from the others

1. D

2. D

3. D

Exercise 3: Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences

1. D

2. C

3. D

4. D

5. C

6. B

7. D

8. A

Exercise 4: Complete the sentences with the correct form of the verbs in brackets

1. invited

2. would help

3. would email

4. had

Exercise 5: Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage

1. A

2. A

3. C

4. B

5. C

6. D

7. B

8. D

9. C

10. C

Exercise 6: Read the passage and answer the questions

1. It plays an important role in everyday life in India

2. Because there are innumerable regional languages in different states.

3. They communicate with each other in English for their everyday work

4. English remains a major medium of instruction in schools

5. Because people from different states communicate with each other in English

Exercise 7: Combine the following sentences using an appropriate relative pronoun

1. The man whom we met at the theater is a winter

2. FIS is a school where children from more than 50 countries are educated

3. Alice, whose best friend is an actor, doesnt watch films.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Tiếng Anh lớp 9 Unit 9: English in the world nâng cao. Mời các bạn tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 9 hay như Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 9 Unit 8, Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 9 Unit 9.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Video liên quan